Πάνω από 20 άτομα απέλυσε η Uber, λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης

Περισσότερους από 20 υπαλλήλους απέλυσε η Uber, έπειτα από έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία. Η Uber επιβεβαίωσε τις απολύσεις στον Guardian.

 

Οι ταυτότητες των απολυμένων υπαλλήλων δεν αποκαλύφθηκαν, παρόλο που ο Guardian αναφέρει ότι μεταξύ τους υπήρχαν και κάποια ανώτερα στελέχη.

 

Την έρευνα διεξήγαγε η δικηγορική εταιρία Perkins Coie μετά από ισχυρισμούς της Susan Fowler, πρώην μηχανικού της Uber, για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις λόγω φύλου.

 

Η Fowler, η οποία εργάστηκε για την Uber από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, περιέγραψε την κατάσταση σε blog της. Ισχυρίστηκε, μάλιστα ότι ο διευθυντής της πρότεινε σεξ όταν προσλήφθηκε και ότι ένας διευθυντής εξηγούσε πως οι γυναίκες που προσλαμβάνονται στην εταιρεία είναι λίγες γιατί «οι γυναίκες θα έπρεπε απλά να είναι καλύτεροι μηχανικοί».

 

Την ημέρα που οι ισχυρισμοί της Fowler ήρθαν στο φως, ηUber δημιούργησε μια ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή για το προσωπικό, ώστε να αναφέρονται περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων, εκφοβισμού και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς.

 

Η Perkins Coie εξέτασε 215 καταγγελίες που έγιναν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής – η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από μέλη της ομάδας στο Σαν Φρανσίσκο. Έπειτα από παρότρυνση της δικηγορικής εταιρείας, η ομάδα ανθρωπίνου δυναμικού της Uber απέλυσε «περισσότερους από 20» υπαλλήλους.

 

Η Uber έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για να αλλάξει την εταιρική κουλτούρα, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων που επιδεικνύουν επιθετικές επιχειρηματικές πρακτικές και τοξικό περιβάλλον εργασίας.

 

Επιμέλεια:

Αφήστε μια απάντηση